Akut tandvård Stockholm

Om du behöver hjälp med akut tandvård kan du få en tid redan samma dag! Observera dock att det ej är drop-in, utan endast tidsbokning som gäller och betalning måste ske kontakt eller med kort. 

Sök direkt vård om du har feber och svullnader för att minimera risken för komplikationer! Hör av dig till oss om du får akut tandverk, svullnad, ömhet eller problem med visdomständer eller frakturer. 

Du når oss enklast via formuläret 

Tips och råd för en bättre munhygien

Att sköta om sin munhygien är mycket viktigt för att minska risken för tandvårdsproblem. Slarvar man med sin mun- och tandvård i ung ålder kommer det med största sannorlikhet att visa sig senare i livet. En viktig åtgärd man bör vidta är att gå på regelbundna kontroller hos tandläkaren minst 1 gång per år, har man möjlighet att besöka en tandhygienist bör man även göra det. Det är därför viktigt att sköta om sina tänder regelbundet för att hålla dem fräscha och friska. I Stockholm finns det ett stort utbud av både duktiga tandhygienister och tandläkare som kan ge dig professionell hjälp. Så har man råd ska man absolut gå så att man slipper både ohälsa och stora kostnader senare i livet.

Tandlossning

Tandlossning är många människors värsta mardröm då det ser både hygieniskt och estetiskt illa ut. Det största problemet är dock att utan tänder blir en så självklar sak som att äta blir ett problem. Det första tecknet på att tänderna kan lossna är att man ofta blöder i tandköttet och sedan drabbas av kraftiga inflammationer.

Bakteriebeläggningar och tandsten är även de åkommor som man kan drabbas av, och som kan leda till att man tillslut tappar tänderna. Ett friskt tandkött ska vara ljust rosa och sitta tajt runt tänderna, ser det annorlunda ut är det bra att uppsöka en tandläkare för att få svar och bukt med problemet. Ofta kommer detta tecken sent i processen vilket kan leda till att det är försent att rädda tänderna.

Skörbjugg är en sjukdom som även den leder till tandlossning, den var förr i tiden vanligt förekommande bland människor i Europa, Sverige och Stockholm. Sjukdomen uppkommer på grund av att man har fått ett för litet intag av C-vitamin. Numera är denna sjukdom inte så vanlig men det gäller att man äter tillräckligt med c-vitaminer för att man inte ska drabbas.

Det finns fortfarande riskgrupper som drabbas av denna åkomma, dessa är bland annat äldre människor, personer med ätstörningar, alkoholproblem eller som lider av en ämnesomsättningssjukdom. Det är därför man ofta kan se alkoholister och äldre personen som saknar tänder i munnen. Första tecknet på vitaminbrist och skörbjugg är att man drabbas av blödningar i hårsäckar på kroppen och i tandköttet. Du får även blåmärken mycket lättare så om du fått många nya blåmärken som du inte kan förklara kan det vara ett första tecken.

Motverka problemet

För att motverka att få tandlossning finns det vissa saker man kan göra. Man bör gå till en tandläkare minst en gång om året för att reducera tandsten och bakteriebeläggningar som man inte klarat att få bort på egen hand. Det man kan göra på egen hand är att borsta tänderna regelbundet två gånger dagligen. Även använda munvatten och tandtråd regelbundet för att reducera plack och karies som kan skapa ytterligare tandvårdsproblem.

Du kan även prata med din tandläkare för att få hjälp och råd om hur du bör agera, vissa människor har lättare för att drabbas av vissa tandvårdsproblem en vad andra har. Så därför behöver olika personer olika behandlingar och tandvårdsprodukter för att kunna sköta sin munhygien på bästa sätt. Att äta en varierad kost och då speciellt C-vitamin är viktigt så att man inte drabbas av skörbjugg.

Om du är i behov av tandvård i Stockholmsregionen erbjuder vi alla typer av behandlingar, från lagningar och rotfyllning till kirurgi, samt estetisk tandvård.

Naturligtvis är du också välkommen till oss på rutinkontroller. Kliniken har öppet året runt och erbjuder även akuttider för dig som har ont och vill slippa stå i kö.

All tandvård hos oss utförs av erfarna tandläkare och tandhygienister som sätter patienten Först och främst. Vårt motto är att tillhandahålla tandvård av högsta kvalitet till förmånliga priser. En annan av fördelarna med att välja oss är att priserna är fasta så att du inte behöver oroa dig för tråkiga överraskningar i ett senare skede.

Kontakta oss redan idag om du har frågor om behandlingar, priser eller vill boka en tid!

Vi erbjuder alla former av tandvård i Solna, alltid till förmånliga priser!